[ Terug naar de laatste pagina ]

Antonio Carluccio Southern Italian Feast deel 1 (SardiniŽ & CampaniŽ)

Mijn Zuid-Italiaanse keuken is een feest. Antonio Carluccio, bij ons bekend van TV-programma's en schrijver van verschillende bestsellers, heeft een stevige reputatie opgebouwd als Italiaanse chef-kok. Met eenvoudige, verse ingrediŽnten varieert hij eindeloos en creŽert bijzonder smakelijke pasta's. In dit deel komen de regio SardiniŽ en CampaniŽ aan bod.

ďEenvoudig klaar te maken en overheerlijkĒ, zegt Antonio Carluccio, een vurig pleitbezorger van de keuken van zijn land. Zes weken lang maakt hij een gastronomische reis door Zuid-ItaliŽ, waarbij hij van SardiniŽ naar SiciliŽ, van CampaniŽ naar CalabriŽ trekt en Rome, PugliŽ en Basilicata bezoekt. Onder een stralend blauwe hemel slaat de maestro intussen een praatje met de lokale bevolking en proeft hij de specialiteiten van de streek. Onderweg ontdekt hij de beste recepten van zowel de klassieke als de moderne Italiaanse keuken. Meermaals komt hij tot de vaststelling dat de keuken van Zuid-ItaliŽ, niettegenstaande haar lange en roemrijke geschiedenis, een toonbeeld blijft van culinaire verbeelding en stijl.

SardiniŽ:
Op SardiniŽ bezoekt Antonio Carluccio de militaire school waar hij als 18-jarige zijn opleiding kreeg. Hij licht er de keuken door, om na te gaan of een leger tegenwoordig echt op zijn maag marcheert. Voorts stopt hij bij een lokale wijngaard en bereidt er heerlijke exotische champignons op een geÔmproviseerde barbecue. Dan trekt hij naar het afgelegen Barbagia-hoogland, waar hij de herders opzoekt die in de heuvels leven en werken. Hij eet met hen in de openlucht en wordt getrakteerd op gerookt vlees, worsten en een ongewoon rijpe kaas Ė met een onverwacht verrassingsingrediŽnt. Later hijst hij de zeilen op een luxejacht rond de exclusieve Costa Smeralda, en bereidt hij voor zichzelf en de eigenaar een feestmaal van verse zeevruchten.

CampaniŽ:
In het hartje van het mooie CampaniŽ waagt Antonio zich aan de specialiteit van de streek: hij leert er pizza op Napolitaanse wijze maken en proeft van het misvormde, maar heerlijke resultaat. Hij stapt een lokale pastafabriek binnen, waar slierten speciaal geruwde spaghetti op reuzegrote rekken worden gedroogd aan de lucht. Antonio bereidt bij de spaghetti een speciale en eenvoudige saus op basis van pancetta, porcini, kerstomaten en tonijn. Met de hulp van de fabrieksarbeiders brengt hij de kijkers de knepen bij van het eten van de glibberige pasta. Hij gaat op zoek naar een andere Italiaanse specialiteit en bezoekt een melkveebedrijf net buiten Napels, dat de vermaarde mozzarellakaas maakt van de melk van een 400-koppige kudde van waterbuffels. Na het bereidingsproces bekeken te hebben, verwerkt Antonio het lekkere resultaat in een gerecht voor een bruiloft aan de fraaie kust voor Amalfi. Tegen de achtergrond van een verbluffende zonsondergang vergast de reizende chef het gelukkige paar op hartvormige stukjes mozzarella, gedompeld in paneermeel en gebraden in olijfolie.

Ca 60 minuten
Culinaire Documentaire | kleur
Nederlands ondertiteld / Frans spoken
Alle Leeftijden
Reeds Verkrijgbaar
 
DVD

Antonio Carluccio Southern Italian Feast deel 2 (SiciliŽ & PugliŽ)

Mijn Zuid-Italiaanse keuken is een feest. Antonio Carluccio, bij ons bekend van TV-programma's en schrijver van verschillende bestsellers, heeft een stevige reputatie opgebouwd als Italiaanse chef-kok. Met eenvoudige, verse ingrediŽnten varieert hij eindeloos en creŽert bijzonder smakelijke pasta's. In dit deel komen de regio SardiniŽ en CampaniŽ aan bod.

ďEenvoudig klaar te maken en overheerlijkĒ, zegt Antonio Carluccio, een vurig pleitbezorger van de keuken van zijn land. Zes weken lang maakt hij een gastronomische reis door Zuid-ItaliŽ, waarbij hij van SardiniŽ naar SiciliŽ, van CampaniŽ naar CalabriŽ trekt en Rome, PugliŽ en Basilicata bezoekt. Onder een stralend blauwe hemel slaat de maestro intussen een praatje met de lokale bevolking en proeft hij de specialiteiten van de streek. Onderweg ontdekt hij de beste recepten van zowel de klassieke als de moderne Italiaanse keuken. Meermaals komt hij tot de vaststelling dat de keuken van Zuid-ItaliŽ, niettegenstaande haar lange en roemrijke geschiedenis, een toonbeeld blijft van culinaire verbeelding en stijl.

SiciliŽ:
Antonio gaat bij maanlicht mee op octopussen vissen, een eeuwenoude traditie in de streek. De octopus wordt vanzelfsprekend het hoofdingrediŽnt van een heerlijk gerecht, gecombineerd met wijn en chili en opgediend met pasta in authentieke Italiaanse stijl. Wanneer hij terug op het droge is, bezoekt hij de onderneming Florio, een van de oudste producenten van Marsala-wijn op SiciliŽ. Hij laat zich inspireren door de smaak van de zoete nectar en verwerkt die in een ongewone zuiderse specialiteit met lamsvlees, knoflook en wilde venkel, die plaatselijk in overvloed groeit. Tot slot selecteert Antonio een reeks typisch Siciliaanse lekkernijen uit een pasticceria, waaronder marsepeinvruchten en cassata, een calorie-opstoot die hij onmogelijk kan weerstaan.

PugliŽ:
Volgens Antonio Carluccio krijgen ze in PugliŽ nooit genoeg van eten! Wanneer hij aankomt in een van de opvallende witte dorpjes op de heuveltoppen, vindt hij er ingrediŽnten zoals salami en kaas, waarmee hij zijn eigen variant bereidt van een zuiderse specialiteit. Van etensrestjes maakt hij een heerlijk brood en serveert dat aan de lokale vrouwen die gebruikmaken van de gemeenschappelijke houtoven van het dorp. Hij raakt onder de indruk van het geweldige zicht van duizenden bloedrode vruchten, zo ver het oog reikt, wanneer hij een kwekerij van zongedroogde tomaten bezoekt. Het eindproduct verwerkt hij in een verrukkelijke antipasto. Hij gaat ook op zee-egels vissen en vindt de perfecte plek om verschillende soorten olijfolie te proeven in bosjes waarvan sommige bomen meer dan 1.000 jaar oud zijn. Ten slotte bereidt Antonio op de feestdag van San Lorenzo (patroonheilige van de chef-koks) een feestmaal voor 10 mannen die allen toepasselijk Lorenzo heten.

Ca 60 minuten
Culinaire Documentaire | kleur
Nederlands ondertiteld / Frans spoken
Alle Leeftijden
Reeds Verkrijgbaar
 
DVD

Antonio Carluccio Southern Italian Feast deel 3 (Lazio & CalabriŽ-Basilicata)

Mijn Zuid-Italiaanse keuken is een feest. Antonio Carluccio, bij ons bekend van TV-programma's en schrijver van verschillende bestsellers, heeft een stevige reputatie opgebouwd als Italiaanse chef-kok. Met eenvoudige, verse ingrediŽnten varieert hij eindeloos en creŽert bijzonder smakelijke pasta's. In dit deel komen de regio SardiniŽ en CampaniŽ aan bod.

ďEenvoudig klaar te maken en overheerlijkĒ, zegt Antonio Carluccio, een vurig pleitbezorger van de keuken van zijn land. Zes weken lang maakt hij een gastronomische reis door Zuid-ItaliŽ, waarbij hij van SardiniŽ naar SiciliŽ, van CampaniŽ naar CalabriŽ trekt en Rome, PugliŽ en Basilicata bezoekt. Onder een stralend blauwe hemel slaat de maestro intussen een praatje met de lokale bevolking en proeft hij de specialiteiten van de streek. Onderweg ontdekt hij de beste recepten van zowel de klassieke als de moderne Italiaanse keuken. Meermaals komt hij tot de vaststelling dat de keuken van Zuid-ItaliŽ, niettegenstaande haar lange en roemrijke geschiedenis, een toonbeeld blijft van culinaire verbeelding en stijl.

Lazio:
In de eeuwige stad bezoekt Antonio een oude joodse vriendin. Donatella Limentani Pavoncello bereidt voor haar kleinkinderen een traditionele koosjere maaltijd van kippen-rissole in tomaten- en seldersaus. Samen met Antonio koopt zij eerst de verse ingrediŽnten op de markt in de vroegere joodse wijk van Rome. Wanneer ze terug in haar flat zijn, laat zij de bereiding over aan een zenuwachtige Antonio. Vervolgens reist hij naar Frascati om de vermaarde wijn te proeven en broodjes porchetta te eten, terwijl hij naar het militaire defilť van de bersaglieri kijkt. Later bezoekt hij in Rome de rustige en fraaie omgeving van de British School, waar hij een heerlijke maaltijd bereidt voor de inwonende kunststudenten. Pasta cresciuta is een mengeling van ansjovis en groenten zoals courgettes en aubergines, diepgevroren in een heel luchtig beslag.

CalabriŽ:
Riskanter is het bezoek dat Antonio brengt aan een bijenkolonie in een sinaasappelplantage. Hij trekt een beschermend pak aan en brengt de kostbare nectar van de korf naar een geÔmproviseerde keukenset, in de schaduw van de sinaas-appelbomen. Hij demonstreert hoe je verse pasta maakt in grote, gebraden ravioli, bestrooid met verse oranjebloesemhoning. Ten slotte zien we Antonio in een ajuinenveld, waar hij toont dat de rode Calabrische variŽteit even zoet is als een appel. Hij verwerkt er een aantal in een speciaal gerecht van gevulde uien. Die deelt hij met vuurtorenwachter Don Pippo, die vanuit zijn idyllisch optrekje, op de adembenemende schuimende zee, uitzicht heeft op de rokende vulkaan Stromboli.

Basilicata:
Antonio Carluccio woont in Accetura een bizarre viering bij. Voor het ďhuwelijk van de bomenĒ worden twee hoge bomen aan mekaar geknoopt en ďin de echt verbondenĒ. Daarnaast is er natuurlijk een groots opgezet feest. Antonio draagt zijn steentje bij, door samen met restauranteigenaar Isabella handgerolde pasta te maken in een rijke saus van met kaas gevuld rund- en lamsvlees. De vroegere fascinerende stad Matera, gebouwd rond natuurlijke grotten (sassi genoemd), is de ideale plaats om te genieten van Antonioís eenvoudige gerecht, agnello brodettato (stukjes lamsvlees, gebraden in olie, geblust met witte wijn, met een geklopt, gekruid en op het laatst toegevoegd ei, geserveerd met een bundel geblancheerde wilde asperges en vers brood).
 

Ca 60 minuten
Culinaire Documentaire | kleur
Nederlands ondertiteld / Frans spoken
Alle Leeftijden
Reeds Verkrijgbaar
 
DVD

Antonio Carluccio Northern Italian Feast deel 4 (LiguriŽ & Piemonte)

Antonio neemt de kijker mee op een gastronomische rondreis door zes Regioís in Noord-ItaliŽ. Hij geeft je zijn eigen kijk op zijn geboorteland en de Italiaanse kookkunsten die je doen watertanden. De eerste stop is de mooie Regioís van LiguriŽ, waarna Piemonte en de Aosta Vallei, Emilia-Romagna (de geboorteplaats van Verdi) en Modena, UmbriŽ, Veneto en Lombardije aan de beurt komen.

Kwaliteit is het hoofdbestanddeel van Antonioís recepten en dat geldt zowel voor een simpele pizza fritta en een salade met wilde paddestoelen als voor meer uitgebreide gerechten zoals risotto met artisjokken of scaloppine kip met kruiden. GeÔnspireerd door de beste ingrediŽnten en smaken van Noord-ItaliŽ, herinterpreteert hij klassieke gerechten uit de Italiaanse keuken om recepten te bedenken zoals ossobuco al barolo en zuppa di pesce. Maar hij creŽert ook fantastische nieuwe gerechten zoals polenta met scampiís en roomijs-uitspattingen zoals ďthe dogesí delightĒ.

ďDit is mijn kans om te tonen waar ItaliŽ voor staat: eten, mensen, oude vriendenĒ, zegt Antonio. ďVoor mij is dit een taak van liefde, en eentje die ik zal koesteren en waarvan ik zal genieten.Ē Zijn gerechten zijn vaak simpel en snel, maar nooit fast food. Als een groot enthousiasteling voor de geneugten van het eten, geeft Antonio de raad dat je van zijn recepten moet genieten op je eigen tempo. Dit zijn gerechten die je moet delen en proeven met vrienden, met een snuifje gelach en een grote scheut conversatie. Dus: neem een stoel, een glas wijn, ontspan en geniet.

LiguriŽ:
Deze ode aan de Italiaanse keuken, wijn en cultuur begint in LiguriŽ, ook wel de gastronomische geboorteplaats van Europa genoemd. Antonio Carluccio bezoekt de moeder van een priester die tijdens de wijnfeesten voor het hele dorp kookt. Antonio kookt op zijn beurt voor een klooster en proeft van de beste olijfolie ter wereld. De recepten in deze aflevering zijn: spaghetti met zeevruchten, stoofpot van konijn met geroosterde aardappelen in rozemarijn, en de ultieme pestosaus.

Piemonte:
In Piemonte keert Antonio terug naar zijn kindertijd. Hij zoekt zijn geliefkoosde plekjes voor een fa-milielunch weer op. Verder ontmoet hij de man die verantwoordelijk is voor het design van ongeveer de helft van de autoís in de hele wereld en die overigens zeer bedreven is in het maken van pasta.
De recepten in deze aflevering zijn: rundsvlees in wijn, fritto misto en een soep van kolen en kaas.

Ca 60 minuten
Culinaire Documentaire | kleur
Nederlands ondertiteld / Frans spoken
Alle Leeftijden
Reeds Verkrijgbaar
 
DVD

Antonio Carluccio Northern Italian Feast deel 5 (Emilia-Romagna & UmbriŽ)

Antonio neemt de kijker mee op een gastronomische rondreis door zes Regioís in Noord-ItaliŽ. Hij geeft je zijn eigen kijk op zijn geboorteland en de Italiaanse kookkunsten die je doen watertanden. De eerste stop is de mooie Regioís van LiguriŽ, waarna Piemonte en de Aosta Vallei, Emilia-Romagna (de geboorteplaats van Verdi) en Modena, UmbriŽ, Veneto en Lombardije aan de beurt komen.

Kwaliteit is het hoofdbestanddeel van Antonioís recepten en dat geldt zowel voor een simpele pizza fritta en een salade met wilde paddestoelen als voor meer uitgebreide gerechten zoals risotto met artisjokken of scaloppine kip met kruiden. GeÔnspireerd door de beste ingrediŽnten en smaken van Noord-ItaliŽ, herinterpreteert hij klassieke gerechten uit de Italiaanse keuken om recepten te bedenken zoals ossobuco al barolo en zuppa di pesce. Maar hij creŽert ook fantastische nieuwe gerechten zoals polenta met scampiís en roomijs-uitspattingen zoals ďthe dogesí delightĒ.

ďDit is mijn kans om te tonen waar ItaliŽ voor staat: eten, mensen, oude vriendenĒ, zegt Antonio. ďVoor mij is dit een taak van liefde, en eentje die ik zal koesteren en waarvan ik zal genieten.Ē Zijn gerechten zijn vaak simpel en snel, maar nooit fast food. Als een groot enthousiasteling voor de geneugten van het eten, geeft Antonio de raad dat je van zijn recepten moet genieten op je eigen tempo. Dit zijn gerechten die je moet delen en proeven met vrienden, met een snuifje gelach en een grote scheut conversatie. Dus: neem een stoel, een glas wijn, ontspan en geniet.

Emilia-Romagna:
In Emilia-Romagna (de geboorteplaats van Verdi) ontmoet Antonio een kazenmaker. In zijn familie zijn de mannen al generaties lang bezig met het maken van Parmezaan. Vervolgens trekt Antonio naar Modena, beroemd voor zijn parmaham en balsamicoazijn.
De recepten in deze aflevering zijn: authentieke bolognaisesaus, parmaham, meloensoep en met paprikaís geroosterde eend in balsamicoazijn.

UmbriŽ:
In UmbriŽ gaat Antonio op zoek naar zijn geliefde truffels. Carluccio etaleert met trots zijn truffel-zoekinstinct. En de truffels die hij vindt, tovert hij om tot de meest verrukkelijke gerechten. Op het jaarlijkse festival voor de druivenpluk zet hij zijn beste beentje voor. De recepten in deze aflevering zijn: een rustieke linzen- en worststoofpot, gesauteerde champignons met chili en look en pasta met een saus van witte truffels.

Ca 60 minuten
Culinaire Documentaire | kleur
Nederlands ondertiteld / Frans spoken
Alle Leeftijden
Reeds Verkrijgbaar
 
DVD

Antonio Carluccio Northern Italian Feast deel 6 (Veneto & Lombardije)

Antonio neemt de kijker mee op een gastronomische rondreis door zes Regioís in Noord-ItaliŽ. Hij geeft je zijn eigen kijk op zijn geboorteland en de Italiaanse kookkunsten die je doen watertanden. De eerste stop is de mooie Regioís van LiguriŽ, waarna Piemonte en de Aosta Vallei, Emilia-Romagna (de geboorteplaats van Verdi) en Modena, UmbriŽ, Veneto en Lombardije aan de beurt komen.

Kwaliteit is het hoofdbestanddeel van Antonioís recepten en dat geldt zowel voor een simpele pizza fritta en een salade met wilde paddestoelen als voor meer uitgebreide gerechten zoals risotto met artisjokken of scaloppine kip met kruiden. GeÔnspireerd door de beste ingrediŽnten en smaken van Noord-ItaliŽ, herinterpreteert hij klassieke gerechten uit de Italiaanse keuken om recepten te bedenken zoals ossobuco al barolo en zuppa di pesce. Maar hij creŽert ook fantastische nieuwe gerechten zoals polenta met scampiís en roomijs-uitspattingen zoals ďthe dogesí delightĒ.

ďDit is mijn kans om te tonen waar ItaliŽ voor staat: eten, mensen, oude vriendenĒ, zegt Antonio. ďVoor mij is dit een taak van liefde, en eentje die ik zal koesteren en waarvan ik zal genieten.Ē
Zijn gerechten zijn vaak simpel en snel, maar nooit fast food. Als een groot enthousiasteling voor de geneugten van het eten, geeft Antonio de raad dat je van zijn recepten moet genieten op je eigen tempo. Dit zijn gerechten die je moet delen en proeven met vrienden, met een snuifje gelach en een grote scheut conversatie. Dus: neem een stoel, een glas wijn, ontspan en geniet.

Veneto:
In het historische en pittoreske VenetiŽ is water een belangrijk deel van het dagelijks leven, zelfs wanneer het op winkelen aankomt. Antonio smaakt de wonderlijke kruiden van de Rialto markt. Hij moedigt de teams aan in de jaarlijkse gondeliersrace.
De recepten in deze aflevering zijn: zeevruchtensalade, roomijs di ducale en perziken in wijn.

Lombardije:
Studenten van de beroemde Milanese mode-academie maken een buitengewoon maatpak voor Antonio. Als wederdienst kookt hij voor hen een speciaal maal. Daarna bezoekt hij de volgens hem beste voedingswinkel ter wereld. Hij deelt ook nog een moment van rust op het Lago Maggiore samen met enkele vissers. En hij proeft de risotto in Sannazzaro.

Ca 60 minuten
Culinaire Documentaire | kleur
Nederlands ondertiteld / Frans spoken
Alle Leeftijden
Reeds Verkrijgbaar
 
DVD

 

KLIK HIER


[ Terug naar de laatste pagina ]