Een bevlogen geschiedenis - Dubbel DVD
 Terug naar de vorige pagina


Speelduur: Ca. 180 minuten
Genre | sub: Documentaire/Luchtvaart
Taal: Nederlands gesproken
Geluid: Dolby Digital 2.0
Format: 2x DVD5 - 4:3 - PAL
Leeftijd: AL
EAN code: 8717377006420
ArtikelNr: ART6420
  
  
EEN BEVLOGEN GESCHIEDENIS

Op deze DVD wordt uitgebreid stil gestaan bij het, grotendeels experimentele, begin van de luchtvaart. Vanaf de oorsprong van de luchtvaart worden de ballonvaart, het zweefvliegen, de zeppelins en de eerste vliegtuigen in beeld gebracht. Met name de pioniers, die de luchtvaart zoals we hem nu kennen mogelijk hebben gemaakt, worden belicht.
Uiteraard ontbreken hierbij de gebroeders Wright niet.
In de periode tussen de Eerste en de Tweede Wereldoorlog wordt het vliegtuig steeds verder ontwikkeld en worden er in een rap tempo allerlei professionele organisaties, zoals bijvoorbeeld burgerluchtvaartmaatschappijen, opgezet.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog blijkt pas echt hoe belangrijk de rol van de luchtvaart is geworden. Bommenwerpers bestoken de Nederlandse steden en Rotterdam wordt helemaal plat gebombardeerd. Daarnaast brengen de vliegtuigen ook hoop. De Geallieerde vluchten worden zoveel mogelijk op de voet gevolgd en brengen in 1945 bevrijding en voedsel.

Na de Tweede Wereldoorlog raakt de commerciŽle luchtvaart in een stroomversnelling en pakken ook luchtvaartmaatschappijen en vliegtuigfabrieken de draad weer op. Belangrijk zijn de ontwikkelingen in de luchtmacht in de jaren í50. Straaljagers worden geÔntroduceerd en de Koude Oorlog is in volle gang. Tot aan de oliecrisis in 1973 lijkt het alsof er geen grenzen aan de groei van de luchtvaart zijn. Daarnaast neemt de recreatieve luchtvaart een steeds hogere vlucht. Meer en meer mensen willen zelf vliegen. Pioniers ontwikkelen nieuwe manieren van vliegen die met name in de vrijetijdsbesteding en het sportieve circuit een grote rol spelen.


Extra's op deze bijzondere DUBBEL DVD:

• Een uniek interview met Prins Bernhard
• Scene menu
• Wings trailer

KLIK HIER

 Terug naar de vorige pagina