CIMARRON STRIP - Extra Informatie - Art-S Home Entertainment

 Terug naar de vorige pagina
 


CIMARRON STRIP WESTERN SERIE

2008 toegelaten bij de Cowboy Hall of Fame

Stuart Whitman als de wereldberoemde US marchal Jim Crown

Het Amerikaanse televisienetwerk CBS zond de serie in de herfst van 1967 voor het eerst uit. Deze 23 delen onmiskenbare westerns laat het wel en wee zien van de US Marshal Jim Crown, gespeeld door de volleerde en voortreffelijk acterende Stuart Whitman.

De serie gaat over de pogingen van marshal Crown om de vele problemen die speelden gedurende de gewelddadige periode van 1880 tussen Kansas en de Indiaanse regio,
uit de weg te ruimen.
Zulke situaties vragen uiteraard om problemen met bandieten, kolonisten, Indianen, veeboeren en soms zelfs het leger. Problemen oplossen en de orde bewaren waren in geen geval simpele zaken, zelfs niet voor deze keiharde marshal.
Een van de sterkste punten van deze Cimarron serie was perfecte opzet van gastspelers.
De kwantiteit en kwaliteit van alle acteurs die hun opwachting maakten zijn zeker indrukwekkend. Er waren in die tijd maar zeer weinig series die bijvoorbeeld Richard Boone, Robert Duval, Morgan Woodward en Andrew Duggan in een en dezelfde aflevering hadden.
De budgetten van de andere series waren gewoonweg niet toereikend genoeg om zowel zulke steracteurs als de enorme productiekosten te betalen. Dit in tegenstelling tot het budget van Cimarron Strip, dat per aflevering meer dan 250.000 dollar bedroeg, wat in die tijd een vermogen was.
Met steracteurs zoals Telly Savalas, Suzanne Pleshette, Broderick Crawford, Jon Voight en Warren Oates (om er een paar te noemen) die perfect in hun rol pasten, was het voor Cimarron Strip mogelijk om vast te houden aan de professionele hoge kwaliteit van een film imago die zij wilden.
Hoewel veel van deze geweldige acteurs al eerder in andere televisieseries hadden gespeeld of later op het filmdoek of in een serie schitterden en zelfs een Oscar hebben gewonnen (zoals Jon Voight en Robert Duval), zullen ze vooral herinnerd worden door hun bijdrage en rol in Cimarron Strip.
 
 Terug naar de vorige pagina