EMBEDDED '45 - Shooting War in Germany - 2 DVD set


 Terug naar de vorige pagina2 DVD set
EMBEDDED '45  -  Shooting War in Germany

Nooit eerder vertoonde beelden over de laatste maanden van WO-II.

Deze docu-film toont alle facetten van de Tweede Wereldoorlog. Meer dan dertig cameramannen van het Amerikaanse leger trokken samen met de oprukkende troepen naar het hart van Nazi-Duitsland. Uit meer dan 1000 filmrollen werd deze documentaire opgebouwd.
Het werd een professioneel gedraaid document op 35 m filmrol van soldaten en vakmannen die in de allereerste linies "Embedded" waren, vaak op gevaar voor hun eigen leven. Het begint aan de Ruhr, waar het Amerikaanse leger op hardnekkige Duitse weerstand stoot en 2400 soldaten verliest in één dag. Daarna volgt de slag om Keulen en het veroveren van de Rijnbrug van Remagen.
Na de Rijn wordt ook de Moezel overgestoken nabij een totaal verwoest Koblenz. Ook de opmars van Patton en de ontmoeting met de Russen wordt in beeld gebracht. Wanneer het gros van het Amerikaanse leger na één maand gevechten aan de overkant van het water geraakt is, lijkt de geallieerde overwinning een uitgemaakte zaak.
Toch zal Nazi-Duitsland en vooral een waanzinnige Führer nog 43 dagen lang duizenden mensenlevens opofferen in een zinloos bloedvergieten… alles werd door de Amerikaanse legercineasten vastgelegd. Onder één voorbehoud: het was hen absoluut verboden om stervende of gesneuvelde Amerikanen te filmen.
"Embedded" werd geregisseerd door de bekende Duitse maker Michael Kloft (Het Derde Rijk in kleur) en toont hoe mensen bevrijden en ten onder gaan, hoe een verschrikkelijke oorlog vrede moet brengen, en vooral hoe groot de waanzin van mensen wel kan zijn.Speelduur: Ca. 108 minuten
16 menu's
Talen: Nederlands
Engels
Format: 2 DVD's - 4:3
Leverbaar:
 Terug naar de vorige pagina