Felice... Felice...


 Terug naar de vorige pagina

FELICE... FELICE...

In de zomer van 1895 reist de Europese fotograaf Felice Beato (Johan Leysen) naar Japan. In Nagasaki zoekt hij vergeefs naar zijn Japanse echtgenote O-Kiku, die hij jaren eerder verliet. Dan gaat hij op weg naar Tokio. Deze route zit vol herinneringen aan O-Kiku, maar nu hij hem aflegt zonder haar en zonder camera, ziet hij een Japan dat hij niet kende.
Hij krijgt oog voor zijn eigen rol in deze wereld, die hij voordien louter als ´exotisch´ bestempelde. Is liefde tussen een westerse man en een Japanse vrouw mogelijk? Regisseur Peter Delpeut stelt de vraag die velen rond de laatste eeuwwisseling al stelden. Felice… Felice… verwijst dan ook naar Madama Butterfly, de beroemdste exponente van dit thema.
Alle opnamen voor de film vonden in Nederland plaats. Art-director Vincent de Pater liet het Japan van 1895 herleven in eenvoudige, maar oogverblindende decors.

Voor de buitenopnamen gebruikte Delpeut originele foto´s uit die tijd - de tijd van Felice Beato, in werkelijkheid een beroemde Italiaanse fotograaf. Felice… Felice… was de openingsfilm van het Internationale Film Festival Rotterdam 1998.

Acteurs: Rina Yasami, Johan Leysen, Keiko Miyamoto, Noriko Sasaki, Toshie Ogura, Yoshi Ota, Yoshi Oida
Regisseur: Peter Delpeut


Speelduur: Ca. 100 minuten
Taal: Japans
Nederlands ondertiteld
Leeftijd: 12 jaar
Geluid: Stereo
Leverbaar:
KLIK HIER

 Terug naar de laatste pagina