Hana-Bi


 Terug naar de vorige pagina

HANA-BI

Met zijn jongste film Hana-Bi bereikt de japanse filmmaker Takeshi Kitano een nieuw hoogtepunt in zijn euvre. Kitano speelt zelf de ervaren politieman Nishi. Wanneer Nishi zijn vrouw in het ziekenhuis bezoekt terwijl zijn partner Horibe een klus in zijn eentje opknapt, wordt deze neergeschoten en belandt in een rolstoel.
Nishi krijgt te horen dat zijn vrouw niet lang meer zal leven.
Voor hem is dit het moment om zijn baan op te zeggen. De pijnlijke herinneringen aan de gewelddadige dood van veel van zijn collega's blijven Nishi achtervolgen en hij besluit om een aantal zaken in zijn leven recht te zetten.

Vermomd als agent berooft hij een bank. De buit verdeelt hij onder Horibe, zijn schuldeisers van de Yakuza en zijn gezin: Hij maakt met zijn vrouw een reis om haar nog eenmaal gelukkig te laten zijn.

De grote kracht van Hana-Bi schuilt in het evenwicht tussen de droevige, tedere scenes van Nishi met zijn vrouw en Horibe en de gewelddadige scenes met de politie en de yakuzu. Deze balans geeft Hana-Bi een zeldzaam emotionele impact. Het japanse woord 'hanabi' betekent letterlijk vuurwerk.

Gespeld met een koppelteken symboliseert de titel de thema's van de film: hana (letterlijk: bloem) symboliseert het leven, bi ( letterlijk: vuur) symboliseert het geweld en de dood.


Speelduur: Ca. 103 minuten
Genre: Misdaad - Drama
Taal: Nederlands
ondertiteld
Leeftijd: 16 jaar
Geluid: Stereo
Leverbaar:
KLIK HIER

 Terug naar de laatste pagina