CHA-CHA   -   Herman Brood


 Terug naar de vorige pagina


Speelduur: Ca. 81 minuten
Genre | sub: Muziek speelfilm
Gesproken: Duits/Engels/Ned
Ondertitels: Nederlands
Geluid: Dolby Digital 2.0
Versie: DVD release 2010
Format: DVD - 4:3 - PAL
Leeftijd: AL
Barcode: 8717377006406
Leverbaar:
 CHA-CHA   -   HERMAN BROOD

Eind jaren '70 begin jaren '80. Amsterdam is het toneel van politieke en sociale onrust waar jonge krakers vechten tegen de Mobiele Eenheid.
Een nieuwe na-oorlogse generatie op zoek naar nieuwe waarden botst hardhandig met de gevestigde orde.
In deze periode speelt CuriŽl's film CHA-CHA, waarbij CuriŽl de sfeer van die tijd op een speelse wijze weet te vatten en met een visie die nu nog verrassend actueel is.
De hoofdrolspelers BROOD, HAGEN, LOVICH en CHAPELL besluiten een bank te beroven maar BROOD blijft toch trouw aan de Rock Ďn Roll. Samen met NINA beleeft hij een amusante liefdesaffaire.
Dit filmhuwelijk haalde de voorpagina's van alle kranten en was destijds het gesprek van de dag. LOVICH zingt in de discobar van een luxeus hotel, is een politiek activiste en krijgt van BROOD een pistool aangereikt. LOVICH houdt haar ware bedoelingen verborgen achter een artistiek masker. Herman zorgt voor een spektakel zoals in de Nederlandse popgeschiedenis nog niet eerder is voorgekomen.

Extra's op deze DVD:

• De 20 minuten versie van de begrafenis van Herman Brood: Herman's last trip
• Commentaar van de producent Herbert CuriŽl op de film Cha-Cha
• De 'Proloog' en de 'The making-off the blues'
• Extra filmmateriaal van de krakersrellen en meer spektakel uit die roerige tijd

Cast: Erwin Bastiaans, Peter Bernaar, Herman Brood, Dolf Brouwers, Herbert CuriŽl,
Daniel, Jules Deelder, Peter Engelschman, Nelly Frijda, Gigi Garrison, Geert Greven,
Nina Hagen, Lene Lovich, Son McGauley, Ramses Shaffy, Pim Stahile, Monica Tjen A Kwoei

Eind jaren zeventig werd Herbert CuriŽl gevraagd een speelfilm te regiseren met Anton Heyboer, Mathilde Willink, Fong Leng en Herman Brood als hoofdrolspelers. DE producent ging echter vůůr de eerste draaidag failliet. Met privť-geld en dat van de muziekuitgever produceerden Coach van Dijk en CuriŽl zelf de film. Zo ontstond CHA-CHA, dť film rond Nederlands enige Rock Ďn Roll ster en nationaal fenomeen HERMAN BROOD. Hier is hij op het hoogtepunt van zijn roemruchte muzikale carriŤre, vergezeld door de later ook buiten Europa bekend geworden NINA HAGEN en LENE LOVICH. Het resultaat is een film die je meesleept op een bizarre vlucht. Dromen en realiteit worden in beelden met harde kleuren en absurde dialogen gevangen. Een film als een college die alle mogelijkheden van dit genre grondig met actie, humor en natuurlijk veel muziek exploiteerd.
KLIK HIER
 Terug naar de vorige pagina