The High Chaparral - Box 1 - Eerste jaargang - 28 episodes - 7 dvd's
 Terug naar de vorige pagina
 meer info
Speelduur: 1e jaargang - 28 episodes
elk ca 50 minuten
Totaal ca 24 uur
Genre: Western serie
Taal: Engels, Ned.ondertiteld
Leeftijd: Vanaf 12 jaar
Leverbaar: Vanaf 2 mei 2012
Geluid: Dolby Digitaal
Uitvoering:7 DVD's in box
PAL - kleur - 4:3
UNCUT - Dig.remastered
Art.nummer:BOXHC451
EAN code: 8717377006451

 meer info   
 meer details

Een van de meest succesvolle en realistische westerns op televisie (1967-1971) was The High Chaparral.
Het is de naam van een ranch gelegen in Arizona, een door Apache-indianen en Mexicaanse outlaws geteisterd en onherbergzaam woestijngebied, waar de familie Cannon zich tijdens het jaar 1870 vestigde.
Big John (Leif Erickson) de patriarch van de familie, koppig en bepalend, zijn vrouw Annalee (Joan Caufield), hun zoon Billy Blue (Mark Slade) en zijn jongere broer Buck (Cameron Mitchell) arriveren vanuit het oosten op Rancho Rivera, (een ranch achtergelaten door de vorige eigenaars na problemen met de Apache-indianen).
Ondanks waarschuwingen van het leger hebben de Cannons het voornemen om te blijven en Annalee geeft de ranch een nieuwe naam "THE HIGH CHAPARRAL".
Ook de familie Cannon komt daar al snel in conflict met de indianen, bij één van de aanvallen wordt Annalee gedood.
Daar het onmogelijk is om strijd op twee fronten te voeren gaan Big John en Buck naar Mexico, om te praten met zijn buurman, de rijke Mexicaanse rancher, Don Sebastian Montoya (Frank Silvera), deze rancher meent ook recht te hebben op het land van de High Chaparral.
Om te zorgen voor stabiliteit in de regio en als overeenkomst om het land zeker te stellen, trouwt John met Victoria (Linda Cristal), een aristocratische schoonheid en dochter van Don Sebastian Montoya.
De Don eist dat Manolito (Henry Darrow), de broer van Victoria, met haar meegaat naar de ranch om haar veiligheid te waarborgen. Het is een grote schok voor Billy Blue dat hij een stiefmoeder krijgt en dit leidt tot een conflict, met als gevolg dat hij de High Chaparral verlaat en niet meer terug wil keren. Het is zijn oom Buck die hem terughaalt met geweld, omdat praten niet helpt.
Ook Manolito heeft moeite met Big John en noemde hem daarom altijd Mr. Cannon.
Langzaam wordt de relatie tussen Big John, Victoria, Manolito en Billy Blue beter.

Verder is er de niet-aflatende strijd tegen de indianen, de Mexicaanse outlaws en de elementen, en strijd voor het behoud van het vee en de zorg voor de ranch.
Ondanks alle tegenslagen en het harde bestaan besluit John toch om met de indianen te gaan praten over een vredesverdrag. Wel zijn er indianen die tegen alle regels in strijd blijven voeren tegen de Cannons.
In tegenstelling tot de andere kolonisten van zijn tijd, droomde John van een leven in welvaart en vrede met de inheemse Apache-Indianen. Hij is vastbesloten om met zijn familie in dit ruige, ongerepte land een toekomst op te bouwen en alleen de dood zal hem tegenhouden.
Zij zijn de pioniers die zich vestigden in het Westen. Dit is hun verhaal.

De HIGH CHAPARRAL is gefilmd in Hollywood, Californië en in Old Tucson, Arizona.

Executive Producer/Creator:
Producenten:
Production Manager:
Story Consultant:
Music by:
Fotografie:
David Dortort
Buck Houghton, William F. Claxton, James Schmerer
Kent McCray
Don Balluck
David Rose, Harry Sukman
Harkness Smith, Kenneth T. Williams, Haskell Boggs

  NOMINATIES en AWARDS  

 De Amerikaanse High Chaparral website  KLIK HIER
 Terug naar de vorige pagina