Horizonica


 Terug naar de vorige pagina


• HORIZONICA - 1236 vrijwilligers maken samen een film!

De film vertelt over een aantal studenten die tijdens een ontgroening worden gedropt in de bossen rond Eindhoven. Maar wat een spannende nacht in het bos moet worden eindigt in een regelrechte nachtmerrie, omdat de bewoonde wereld wordt geterroriseerd door een snel om zich heen grijpend virus. Een virus, dat mensen alle controle doet verliezen. Een virus, dat aanzet tot moorden.

Horizonica is de geschiedenis ingegaan als het grootste filmproject uit de Nederlandse filmgeschiedenis, volledig gedragen door vrijwilligers.
Iedereen die aan het project verbonden was deed dit puur uit passie voor cinema.
Voor de een was het een eerste kans, een ander zag juist de passie waarmee hij of zij ooit de entertainmentbranche was binnengetreden en wilde daarom zijn of haar steentje bijdragen.
Want Horizonica begon als een regionaal vriendenproject, maar is uiteindelijk een film geworden met medewerking uit binnen- en buitenland. Want naast bekende Nederlanders als Antonie Kamerling, Aukje van Ginneken, Henk Westbroek, Rob Stenders, Pierre Wind, Esther Duller, Joost Prinsen en Armand, bevat de film ook een cameo van Lloyd Kaufman, dé culthorrorfilmregisseur, bekend van o.a. The Toxic Avenger.
Al dit jonge én oudere talent werkte mee omdat ze werden gegrepen door het Horizonica-virus. Horizonica is op 30 september 2006 in (voor)première gegaan op het Nederlands Film Festival.

Vanwege het bijzondere karakter van het project heeft Horizonica landelijk flink wat media-aandacht gekregen. Zo heeft VPRO's RAM/Cinema.nl een item aan de film gewijd tijdens de Nederhorror-opmars. Daarnaast besteedde Man bijt Hond (NCRV) een aflevering aan "zombielessen", gegeven door de zombie-choreografe van Horizonica.

Een week voor de (voor)première op het Nederlands Film Festival was Horizonica, samen met gelegenheidsacteur Rob Stenders, te gast bij De Wereld Draait Door. Enkele dagen later toonde Entertainment Live (van het toenmalige Talpa) een scène uit de film.

In de geschreven pers was er aandacht van o.a. Vrij Nederland, het ANP, het genre-magazine Schokkend Nieuws, Trouw en Teletekst. Daarnaast is Horizonica meerdere malen (telefonisch) te gast geweest bij YorinFM, de toenmalige zender van Henk Westbroek en de huidige 3FM-dj Rob Stenders.
Speelduur: Ca. 96 minuten
Genre: Documentaire
Extra: Ned. ondertiteld
Leeftijd: AL
Leverbaar:
Format: DVD - 16:9


 Terug naar de vorige pagina