Vier historische DVD's over de 2e Wereldoorlog in een fraaie box
 Terug naar de laatste paginaSpeelduur van de
volledige box:
ca. 265 minuten
Genre:Documentaire
Taal:Engels
Ned.ondertiteld
Audio:Mono
Leeftijd:Vanaf 12 jaar
Leverbaar:
Formaat en
uitvoering:
DVD - 4:3 - Pal
Zwart/Wit

• THE SECRET LIFE OF ADOLF HITLER

We nemen een bizar kijkje in het leven van Adolf Hitler. U krijgt interviews te zien met de zuster van Adolf en met de trouwe naziís die de laatste dagen in de Berlijnse bunker bij hem waren.
Hitler praat over zijn relatie met Eva Braun, die meestal te zien is in badpak, terwijl ze gymnastiekoefeningen doet.
De reden daarvoor was, volgens de verteller, dat Hitler dikke mensen niet kon uitstaan.
 
• ATTACK IN THE PACIFIC

In de Stille Oceaan tussen AziŽ en Amerika liggen meer dan 10.000 eilanden. De meeste daarvan zijn in vredestijd van geringe geopolitieke betekenis. In de Tweede Wereldoorlog hadden deze verre buitenposten echter zwaar te lijden onder het gewapende confict van twee landen die ver uit elkaar lagen: Japan en de Verenigde Staten. Deze dramatische documentaire, die een jaar voor het einde van de oorlog is gemaakt door de afdeling Armed Forces Information Film, is gewijd aan de mannen van de Amerikaanse marine. Dit legeronderdeel leverde een belangrijke bijdrage aan het op de knieŽn dwingen van Japan. De gevechtsbeelden zijn propagandistisch, maar desondanks opzienbarend. Na een waardevolle inleiding, waarin de uiteenlopende eilanden en hun bewoners in de Stille Oceaan worden beschreven, laat de flm op effectieve wijze zien hoe de Japanse militaire macht zich verspreidde vanuit de basis ten zuiden van AustraliŽ. Ook de aanval op Pearl Harbor hoort daarbij. Verder laat de film op uitstekende wijze zien welke methodes de Geallieerden, vooral de Amerikanen, gebruikten om tegenaanvallen tegen Japan uit te voeren. Ze rukten eiland voor eiland op, met veel bloedvergieten. De perfect gemonteerde beelden tonen hoofdzakelijk de wapenfeiten van de marine en de mariniers, maar er is ook aandacht voor de bijdragen van het Amerikaanse leger en de luchtmacht. Vooral de beelden van de door Jimmy Doolittle geleide bomaanval op Tokio zijn gedenkwaardig.
 
• PRELUDE TO WAR & THE NAZI STRIKE

Deze veelgeprezen documentaires zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog gemaakt en er zijn echte nieuwsflms in verwerkt, die zijn gemaakt door drie Oscarwinnaars: Producer Frank Capra van het US Army Signal Corps, componist Dimitri Tiomkin en acteur-verteller Walter Huston.
 
• THE BATTLE OF CHINA

In deze fantastische documentaire komen we meer te weten over China en zín bevolking. Na een korte schets van de historische achtergrond van het land zien we waarom Japan zo gebrand was op de verovering ervan en waarom de Japanners zo zeker waren van succes. Er volgt een overzicht van de gebeurtenissen in de regio en er is aandacht voor het ijzeren verzet van de Chinezen, die al hun inventiviteit gebruikten om de Japanners te bestrijden.
 
KLIK HIER
 
 Terug naar de laatste pagina