[ Terug naar de laatste pagina ]

The Complete COSMOS Reis door de ruimte (de bekroonde TV-serie)

Een kompleet naslagwerk bij u thuis… De nieuwste wetenswaardigheden over ons heelal op 2 DVD’s .
Schitterende beelden gebracht in een heldere taal. Genieten voor wie meer wil weten over onze cosmos…

Update van de laatste ontwikkelingen in de ruimte en de astronomie.
Link naar een website met 50.000 zoekwoorden met achtergrond over deze serie. Links met interessante websites over ruimte en astronomie.HET ZONNESTELSEL (disk 1)

Hub of the planets:


De zon
Geboorte, leven en dood van de zon, de krachten binnenin, het vuurwerk buiten. Zonnevlekken, corona, zonnewind – de nieuwste ontdekkingen over de zon!

Mercurius
Eindelijk een duidelijk en compleet portret van deze verschroeide mini-planeet – de dubbele zonsopgang, kraters, kloven en geheel onverklaarbaar! – de vermoedelijke aanwezigheid van poolijs.

Venus
Onder de wolken… het inferno! Een uiterst giftige, verpletterende atmosfeer – Verschroeiende hittes, vulkanen en een op hol geslagen ‘broeikaseffect’. Waarom?

Earthspace:

De aarde
De evolutie van de aarde en van het leven. De interne structuur. De wegdrijvende continenten – dag en nacht – de seizoenen – de oceanen – het klimaat – het weer – El Nińo.

De maan
De kosmische botsing – de geschiedenis van de maan – haar invloed op de aarde – de Apollo-landingen – de recente ontdekking van water.

Eclipsen en Aurorae
Hemelshows. Hoe de zonnewind een aurora doet ontstaan. Alles over maan- en zonne-eclipsen. De zonne-eclips van 1998.

Mars, life and impacts:

Mars
Mars, koud en dor. De volgende planeet waarop de mens z’n voet zal zetten. Poolkappen, vulkanen, de grootste canyon ooit waargenomen – wellicht waren op Mars ooit oceanen.

Zoektocht naar leven
Is er nog ergens leven in het Zonnestelsel? Bijvoorbeeld op Jupiters maan Europa? In de toekomst op Saturnus’ maan Titan?

Botsing
De dreiging van kometen en asteroďden. Wat zou er gebeuren als de “ruimterots” die de dinosaurussen doodde vandaag New-York zou treffen?

The outer planets:

Jupiter
Groter dan alle andere planeten tesamen – een reusachtige gasbol met 16 manen - een reis door z’n mini-zonnestelsel.

Saturnus
De vele ringen en manen van deze exotische gasplaneet. Voorproefje van een landing op Titan, een primitieve, maanachtige aarde.

Uranus en Neptunus
De verste reuzen. Uranus – een waanzinnige planeet met een chaotische maan die luistert naar de naam Miranda. Neptunus en haar vreemde maan met opspuitende geisers.

De wereld van de kometen
Kometen en hun oorsprong – de Oort Wolk en de Kuiper Ring. Misschien is het kleine Pluto wel geen echte planeet.


Ca 130 minuten / 13 hoofdmenu's
Documentaire | kleur
Beeldformaat: 4/3
Talen en ondertiteld: Nederlands, Engels, Amerikaans, Frans, Spaans, Duits en Japans
Alle Leeftijden
Reeds Verschenen
 
DVD
ONTDEKKING (disk 2)


Man in space

De grenzen van de ruimte
Mensen ontdekken de ruimte – Yuri Gagarins eerste reis om de aarde, de race naar de Maan en de Apollo-landingen.

Het ruimteleven
Leven en werken in de ruimte. Triomfen, tragedies en het dagelijks leven in het Russische Mir-station en de Amerikaanse Space Shuttle.

Waar nu naartoe?
Een ruimtehaven in een baan om de Aarde. De kolonisatie van de Maan en Mars, de verovering van Venus – en: een lift in de ruimte!

Pioneers

Doorbraak!
Van de hemelwachters van het oude Babylon tot de cosmologie van het ruimtetijdperk, de geschiedenis van de astronomie – Copernicus, Kepler, Galileo, Newton, Hubble.

Aardpatrouille
Satellieten in een baan om de aarde controleren de ‘gezondheid’ van onze planeet – ozon, smeltende ijskappen, het weer, de ontbossing, navigatie.

Robotten
Onze scouts in het Zonnestelsel. Ruimtesondes banen zich een weg op Mars, reppen zich naar Jupiter en landen op Titan, de maan van Saturnus.

Cosmic focus

Hubble’s Oog

Nadat astronauten de defecte lens hebben hersteld, blikt de Hubble-ruimtetelescoop terug in de tijd en peilt naar de dieptes van de cosmos.

Fantastisch licht
Het zichtbaar licht onthult slechts een deel van de cosmos. Andere lichtgolven maken het plaatje compleet – van gammastralen tot radiogolven.

Melkweg
De exploratie van onze galaxy. Wat zijn lichtjaren? Leven en dood van de sterren. Supernova’s en de wolken waaruit de sterren ontstaan.

Deep space
Oneindigheid
De structuur van het universum – zonnestelsels, clusters, nevels. Hoe meten we de afstand tot het dichtstbijzijnde zonnestelsel en de verste quasar?

Big Bang, Big Crunch
De theorie van de Big Bang. Na die cataclysmische explosie blijft het universum uitdijen. Zal het ooit stoppen en weer krimpen?

Zwarte gaten, donkere materie
Onzichtbaar, maar toch overal aanwezig: de Zwarte Gaten. Hetzelfde voor de Donkere Materie – de ontbrekende 90% van het universum.

Ca 120 minuten / 12 hoofdmenu's
Documentaire | kleur
Beeldformaat: 4/3
Talen en ondertiteld: Nederlands, Engels, Amerikaans, Frans, Spaans, Duits en Japans
Alle Leeftijden
Reeds verschenen
 
DVD

KLIK HIER


[ Terug naar de laatste pagina ]