De Kelten - 3 DVD box
 Terug naar de vorige pagina


De Kelten

Dit is het verhaal van mannen die inspiratie gaven aan generaties van Schotten; en van plaatsen die de fundamenten van een natie zijn geworden.
Met het prachtige Schotse landschap als decor, worden in deze documentaire de levens van de heroische mannen die zo'n belangrijke rol speelden in de geschiedenis van hun vaderland gereconstrueerd.
Voorzien van commentaar en beschouwingen door vooraanstaande, in Schotse geschiedenis gespecialiseerde, historici.

In deze documentaire komen de volgende geweldige "Schotse legendes" aan bod:

Ierlands unieke combinatie van schoonheid, mysterie en mystiek bekoord vele bezoekers van over de hele wereld. Deze fascinatie met het "Emerald" eiland kan gedeeltelijk verklaard worden door de prachtige mythen en legenden van het land die voortleven in de traditionele zang en dans. Door middel van een nauwkeurige reconstructie wordt het leven ten
tijde van enkele van Ierlands meest legendarische figuren op indrukwekkende wijze herschapen. De documentaire makers werden daarbij bijgestaan door een team van professionele deskundigen.

De volgende legendes komen onder andere aan bod:

Al meer dan 14 eeuwen lang worden er verhalen verteld over de legendarische koning Arthur. Van de RomaansBrits krijgsheer die de Saksen bestreed werd Arthur langzaam getransformeerd tot de meest Engelse koning ooit, en werd hij de personificatie van middeleeuwse moed en ridderlijkheid. Door het herscheppen van de dagelijkse werkelijkheid van Arthurs leven, gedramatiseerde ooggetuigenverslagen, maar ook door professionele analyses van deskundigen wordt getracht de waarheid achter de legendes van koning Arthur te achterhalen.

Speelduur:Ca. ? minuten
Genre:Documentaire in Kleur
Leeftijd:Alle leeftijden
Verwacht:Reeds verschenen
Format:3 DVD box
  
KLIK HIER
 Terug naar de vorige pagina